Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

Επιστροφές... παραμονής!





Μετά από μία αγωνιστική όπου Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης και Εργοτέλης είχαν ηττηθεί μακριά από τα γήπεδά τους και οι τρεις επέστρεψαν στις επιτυχίες απέναντι σε ΟΦΗ, Άρη και Δόξα αντίστοιχα, παίρνοντας σημαντικές βαθμολογικές ανάσες σε ματς που δίνουν… παραμονή! 


Στο Αγρίνιο η τοπική ομάδα νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ ενώ οι Αρκάδες του Σάκη Τσιώλη, πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη απέναντι στον Άρη με το ίδιο σκορ. 


Τρεις βαθμοί στο… σακούλι και για τον Εργοτέλη που επικράτησε 2-1 της Δόξα Δράμας στο Παγκρήτιο. 



Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-0

Ο Αστέρας είναι εδώ! Οι Αρκάδες μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό επικράτησαν και του Άρη 1-0 με τέρμα του Ουσέρο, και τον προσγείωσαν μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και θύμισαν εποχές… 2007. Ο Σάκης Τσιώλης ήξερε καλά τα μυστικά της πρώην ομάδας του, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά καμία φορά, ενώ οι γηπεδούχοι που παραμένουν αήττητοί στην Τρίπολη, θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και σε μεγαλύτερο σκορ.



Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-0

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Παναιτωλικό, ο οποίος νίκησε ξανά μετά από 41 μέρες, επικρατώντας του ΟΦΗ στο Αγρίνιο με 1-0, με την κεφαλιά του Εντζεγκελέ στο 50’. Άργησε να πιστέψει στις δυνατότητές της η ομάδα του Αναστόπουλου, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Παναιτωλικός με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 14 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον ΟΦΗ, ο οποίς έχει όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.


Εργοτέλης-Δόξα Δράμας 2-1

Ο Εργοτέλης θα ‘χανε την ευκαιρία; Οι Κρητικοί παραλίγο να πληρώσουν το… υφάκι με το οποίο αντιμετώπισαν την αδύναμη Δόξα, αλλά τελικά επικράτησαν 2-1. Τα γκολ των Φραγκουλάκη και Κατσικοκέρη κράτησαν «φρούριο» το Παγκρήτιο (πέντε νίκες σε επτά ματς) κι εκείνο του Κανακούδη -με το οποίο ισοφάρισαν προσωρινά οι Δραμινοί- έδωσε τουλάχιστον τέλος στα 495 λεπτά επιθετικής στειρότητας.


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις, στο 8'. Τι κι αν η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου θύμισε εκείνη που έφερε την πρώτη ήττα, την περασμένη αγωνιστική, από τον Άρη. Τι κι αν δεν είχε στον πάγκο του τον κλινήρη… μαέστρο του, Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου στη Νέα Σμύρνη… έκλεισε με τους Λέτο και Κατσουράνη την κακή παρένθεση του «Κλεάνθης Βικελίδης» και με τη νίκη του 2-1 επί του Πανιωνίου απέδειξε πως είναι και πάλι υγιής!


Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4

Καρέ του Πάντελιτς! Με προσωπικό σόου του Σέρβου φορ που έσπασε τα κοντέρ πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (10', 18', 29', 63'), ο ανανεωμένος Ολυμπιακός πέρασε αέρα από την Κέρκυρα (4-0) και με νίκη μεσοβδόμαδα στη Λιβαδειά πιάνει κορυφή! Ορεξάτος αλλά χωρίς ρέντα ο Μιραλάς, είχε μεν δυο ασίστ, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι.


Σάββατο, 10/12

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ούτε οι εννιά απουσίες. Ούτε η χαλάρωση που ξανάβαλε τον ΠΑΣ στο παιχνίδι. Ούτε το άγχος που την κυρίευσε στο τέλος. Τίποτα δεν μπόρεσε να φρενάρει το σερί της ΑΕΚ. Έπειτα από ένα εξαιρετικό ημίχρονο, η «Ένωση» έφτυσε άσκοπα αίμα, αλλά με το 2-1 έβγαλε… απ’ τη μέση και τα Γιάννενα. Το γκολ του Κάρλος στη σωστή εστία και του Πάντου στη λάθος (μείωσε έπειτα ο Κώτσιος) έκαναν πέντε τις συνεχόμενες νίκες και… φρούδες τις ελπίδες των αντιπάλων της «Ένωσης» (προς το παρόν τουλάχιστον) να πέσει απ’ την κορυφή.


ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1

Με τους Λίνο και Αντελίνο Βιεϊρίνια να επιστρέφουν φορτσάτοι και να λύνουν και να δένουν κόντρα στον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ελκυστικός για ένα ημίχρονο -το πρώτο- στην Τούμπα, επικράτησε 3-1 των Περιστεριωτών (μείωσαν με τον Μπρίτο) και επανήλθε στις νίκες στην Ελλάδα. Ο Βραζιλιάνος με υπέροχο χτύπημα φάουλ (19’), ο Πορτογάλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (29’) και ο Στέφανος Αθανασιάδης με υποδειγματικό πλασέ στις καθυστερήσεις πέτυχαν τα γκολ του «Δικεφάλου».


Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-1

Μπορεί η Ξάνθη να ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως οι Βοιωτοί «τσίμπησαν» τον βαθμό της ισοπαλίας από τα Πηγάδια και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο πως δεν θα… παραδοθούν εύκολα. Ο Βασιλείου άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος και ο Μαρκόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Σταμάτησε το σερί της Ξάνθης, η οποία μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

ΠΗΓΗ : www.sport-fm.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου