Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αναλυση αγωνων παρασκευης


ΑΓΩΝΕΣ :
BUCKS - WIZARDS
GRIZZLIES - ROCKETS
HAWKS - NETS
TIMBERWOLVES - HEAT
CELTICS - PISTONS
HORNETS - SUNS

              BUCKS                 -                 WIZARDS



Ο Carlos Delfino επιστρέφει απόψε στη δράση στον αγώνα των Bucks με τους Wizards, που ακόμα ψάχνουν τη χημεία και την… ηρεμία τους.

Δύο ματς έχουν δώσει οι Bucks, δύο… θρίλερ ήταν το αποτέλεσμα! Στο πρώτο ηττήθηκαν με 96-95 από τους Bobcats και στο δεύτερο νίκησαν με 98-95 τη Minnesota, έχοντας πρωταγωνιστή τον Brandon Jennings και παίκτη-έκπληξη τον ρούκι John Leuer. Κάτι ανάλογο φυσικά και θα θέλουν να αποφύγουν απόψε, απέναντι σε μία ομάδα που μέχρι στιγμής δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Οι ήττες έχουν γίνει συνήθεια στους Wizards, οι οποίοι βρίσκονται για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία στη θέση να προσπαθούν να αποφύγουν το ξεκίνημα σε μιας σεζόν με 0-3. Οι «μάγοι» ακόμα ψάχνουν τη σωστή χημεία μεταξύ τους και ίσως έτσι να εξηγούνται και τα δύο μεγάλα black out που έπαθαν στους πρώτους αγώνες τους με Nets και Hawks. Σαν να μην έφταναν οι ήττες, μάλιστα, ο Andray Blatche τους… έλειπε να γκρινιάζει δημοσίως για τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε επιθετικά ο Flip Saunders…

Οσον αφορά το «ιατρικό δελτίο» του αγώνα, ο Carlos Delfino προπονήθηκε κανονικά χθες και σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του για φέτος, όχι όμως και ο Luc Richard Mbah a Moute, αλλά και ο ρούκι Tobias Harris. Στην Washington αμφίβολος θεωρείται ο Jan Vesely, ενώ ο Maurice Evans δεν πρόκειται να παίξει πάλι λόγω του πρησμένου δεξιού γονάτου που τον έχει αφήσει εκτός προπονήσεων για όλη την εβδομάδα.



           GRIZZLIES                 -                ROCKETS



Με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς τον Mike Conley στη σύνθεσή τους, οι Grizzlies θέλουν να σπάσουν το ρόδι και να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή τους νίκη. Απέναντί τους οι ανεβασμένοι Rockets.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμεναν ακριβώς αυτό το ξεκίνημα, ειδικά από τη στιγμή που επέστρεψε στο ρόστερ τους ο τραυματίας στη διάρκεια των περσινών play off Rudy Gay. Οι Grizzlies έχασαν τα δυο πρώτα ματς της σεζόν και θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους ανεβασμένους Rockets που προέρχονται από θρίαμβο επί των Spurs.

Το άσχημο είναι ότι η ομάδα του Memphis δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον βασικό της play maker. Ο Mike Conley τραυμάτισε τον αστράγαλό του στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τους Thunder και θα μείνει εκτός αγώνα, με τον πρώην παίκτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ Jeremy Pargo να ετοιμάζεται για να καλύψει το κενό του.

Το θέμα, βέβαια, είναι να βρουν οι Grizzlies ρυθμό στην επίθεση και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στα σουτ από τα 7μ.25. Αυτή τη στιγμή έχουν μόλις 5/23 τρίποντα, το χειρότερο ποσοστό σε όλο το ΝΒΑ και κανέναν κλασικό σουτέρ στο ρόστερ τους. Δύσκολο το έργο του προπονητή Lionel Hollins, που πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω.

Οι Rockets, από την άλλη, έχουν στη σύνθεσή τους έναν εκ των κορυφαίων εκτελεστών στο ΝΒΑ, τον Kevin Martin, ο οποίος σκότωσε τους Spurs με 25 πόντους και ετοιμάζεται για να συνεχίσει την εντυπωσιακή παράδοση που έχει απέναντι στους Grizzlies. Τους κέρδισε πέρυσι τρεις φορές σε τέσσερις αγώνες και πηγαίνει στο αποψινό ματς με εξαιρετική ψυχολογία.





             HAWKS                     -                     NETS



Αγριεμένοι οι Hawks, αναζητούν το επόμενο θήραμά τους. Θα αντέξουν οι Nets στην Atlanta ή θα γονατίσουν κι αυτοί όπως συνέβη προχθές με τους Wizards;

Οι μεν (Hawks) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση κι ας είναι κάπως νωρίς γι' αυτό. Οι δε (Nets) ψάχνουν έναν τρόπο για να ξεπεράσουν το σοκ του τραυματισμού του Brook Lopez και να διεκδικήσουν κάτι καλό τη φετινή μεταβατική γι' αυτούς χρονιά.

Οι δυο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Atlanta, σε ένα ματς που έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τη σεζόν με δυο εντυπωσιακές νίκες, παίζουν εξαιρετική άμυνα και έχουν θέσει στόχο να γίνουν μια από τις ελίτ ομάδες του πρωταθλήματος. Απόψε έχουν μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσουν σε υψηλές στροφές, μιας και απέναντί τους θα βρουν την ομάδα που συνέτριψαν στην πρεμιέρα.

Το 70-106 του αγώνα στο New Jersey απεικονίζει τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Hawks και Nets, με τα Γεράκια να έχουν θέσει σαν πρώτο τους στόχο τον περιορισμό του Deron Williams. Ξέρουν ότι αν κλειδώσουν τον σταρ των αντιπάλων τους θα έχουν εύκολο έργο και μένει να δούμε αν θα το καταφέρουν.

Ο Williams, πάντως, δεν διανύει και την πιο ευχάριστη περίοδο της καριέρας του, αφού στο πρώτο ματς της σεζόν είχε 2/12 σουτ και 10 πόντους, ενώ στην ήττα από τους Magic 3/11 προσπάθειες και ίδια συγκομιδή. "Δεν παίζω καλά, η ομάδα δεν παίζει καλά το συναίσθημα είναι απογοητευτικό", παραδέχθηκε ο Deron, που είδε τον rookie Marshon Brooks να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας στους αγώνες με Hawks και Magic, σκοράροντας 17 και 17 πόντους αντίστοιχα.



   TIMBERWOLVES                   -                  HEAT



Το δεύτερο 4-0 στην ιστορία του θα προσπαθήσει να κάνει απόψε το Miami, τους 14.000 πόντους στην καριέρα του θα επιχειρήσει να φτάσει ο Dwyane Wade.

Είτε εύκολα, είτε δύσκολα, η Heat βρίσκει μέχρι στιγμής τον τρόπο να κερδίζει και να παραμένει αήττητη έπειτα από τρεις αγώνες. Κόντρα στη Βοστώνη την ξελάσπωσε ο ρούκι Norris Cole, ενώ προχθές στη Charlotte ήταν η σειρά ενός πιο… συμβατικού last action hero να αναλάβει δράση, του Dwyane Wade, με το νικητήριο σουτ 2,9’’ πριν από τη λήξη. Ο Flash, δε, θα πρέπει να χαίρεται για ένα λόγο παραπάνω που θα επισκεφτεί τη Minnesota, αφού απέναντι στους «λύκους» έχει 31,4 πόντους μ.ό. στα τελευταία 7 παιχνίδια, περίπου όσους χρειάζεται (32) για να φτάσει τους 14.000 πόντους στην καριέρα του!
Ένα άλλο ρεκόρ θέλει να ισοφαρίσει και το Miami, που έχει αρχίσει μια σεζόν με 4-0 μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 2004. Απόψε πάντως δεν υπολογίζει για ένα ακόμα ματς τους Mike Miller, Eddy Curry, ενώ ο Wade δεν πρόκειται να απουσιάσει, παρ’ ότι χτύπησε στο τελευταίο δωδεκάλεπτο του αγώνα με τους Bobcats.

Η Minnesota δεν έχει πολλούς λόγους να χαίρεται για το αρχικό 0-2. «Βάλαμε τον εαυτό μας σε ένα λάκκο, στον οποίον δεν έπρεπε να βρισκόμαστε. Κάναμε υπερβολικά πολλά λάθη (σ.σ. 25)» σχολίασε ο Kevin Love μετά την προχθεσινή ήττα από τους Bucks με 98-95, η οποία ήταν η 17 στη σειρά, αν προσμετρήσουμε και την περσινή χρονιά!
Επιπλέον, οι Timberwolves μάλλον δεν θα έχουν τον τραυματία Jose Juan Barea, στο ξεκίνημα μιας σειράς 5 αγώνων στο Target Center. Ο Πορτορικανός γκαρντ ένιωσε καλύτερα χθες αλλά οι Timberwolves τον δηλώνουν «εξαιρετικά αμφίβολο» μέχρι στιγμής. Νοκ άουτ για τη Minnesota είναι οι Martell Webster, Brad Miller, Nikola Pekovic (αν και ο Μαυροβούνιος σέντερ έκανε χθες προπόνηση), Malcolm Lee.



           CELTICS                  -                  PISTONS



Να αποφύγουν το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 42 χρόνων και να βρουν τον καλό τους εαυτό θέλουν οι Celtics, που υποδέχονται ίσως την χειρότερη αυτή τη στιγμή ομάδα του πρωταθλήματος.

Οι τρεις ήττες στο ξεκίνημα της regular season έχουν πονέσει τους Celtics, όμως δεν είναι και αιτία για να τους αναγκάσει να καταρεύσουν. Διότι λύγισαν στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και τη Νέα Ορλεάνη, απέναντι σε καλές και πιο νεανικές ομάδες. Τώρα οι Κέλτες έχουν επιστρέψει στη βάση τους και προετοιμάζονται για την αποψινή πρεμιέρα μπροστά στο κοινό τους.

Στόχος είναι να πάρουν την πρώτη φετινή τους νίκη, τόσο για να ανακτήσουν την καλή τους ψυχολογία, όσο και για να αποφύγουν το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων 42 χρόνων. Κάτι που είχε συμβεί την περίοδο 1969-1970, όταν γνώρισαν τέσσερις ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Το θετικό γι' αυτούς είναι πως θα αντιμετωπίσουν ίσως την χειρότερη αυτή τη στιγμή ομάδα στο ΝΒΑ, τους Pistons που προέρχονται από δυο ήττες και σουτάρουν μόλις με 40%.

Προπονητής της ομάδας του Detroit είναι ο Lawrence Frank, ο μέχρι πέρυσι άμεσος συνεργάτης του Doc Rivers στον πάγκο των Celtics. Ο Frank έχει πολλή δουλειά να κάνει μέχρι οι Pistons να ορθοποδήσουν και ξέρει ότι στη Βοστώνη τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομάδα του. Οι πληγωμένοι Κέλτες θέλουν κάπου να ξεσπάσουν, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα αγωνιστεί ο Paul Pierce, ο οποίος παρέμενε εκτός δράσης εξαιτίας ενός τραυματισμού στο πέλμα.



            HORNETS                -                 SUNS



Οι Hornets και οι Suns θα αναμετρηθούν απόψε για δεύτερη φορά σε πέντε μέρες, με νέο πρόσωπο στο παρκέ τον Jarrett Jack για τη Νέα Ορλεάνη.

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμεναν οι φίλαθλοι της Νέας Ορλεάνης είναι η ομάδα τους να παραμείνει ανταγωνιστική μετά την ανταλλαγή του Chris Paul. Κι όμως, οι Hornets όχι μόνο παίζουν καλό μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά μετρούν και δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Αυτά είναι τα καλά νέα, διότι υπάρχουν και τα άσχημα, που θέλουν τον Eric Gordon να χάνει και το αποψινό παιχνίδι με το Phoenix, το δεύτερο μετά αυτό της πρεμιέρας (85-84), λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο δεξί γόνατο. «Δεν θέλουμε να τον βάλουμε στην κατάσταση να πονάει το Φεβρουάριο επειδή δεν το φρόντισε το Δεκέμβριο» έλεγε χθες ο Monty Williams, που αναμένεται να ξεκινήσει πάλι στην αρχική πεντάδα τον Marco Belinelli, ο οποίος έκανε μάλιστα καλή δουλειά κόντρα στους Celtics.

Στην αντίπερα όχθη αν υπάρχει ένα ενθαρρυντικό νέο, αυτό έχει να κάνει με την επικείμενη προσθήκη του Michael Redd, ενός σκόρερ που μοιάζουν να χρειάζονται απεγνωσμένα οι Suns. Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ με τα… πήλινα γόνατα προπονείται από την Τρίτη στο Phoenix αλλά δεν πρόκειται να παίξει απόψε. Αν και οι «ήλιοι» θα τον είχαν άμεση ανάγκη έτσι όπως σουτάρουν…
Η ομάδα του Alvin Gentry ακόμα δεν έχει βάλει 85 πόντους σε ένα ματς, ενώ κόντρα στους 76ers (83-103) δεν είχε καμία συνοχή στο παιχνίδι της και έμοιαζε ακίνδυνη επιθετικά. Η «εικόνα» των «ήλιων» είναι τόσο κακή επιθετικά μέχρι στιγμής που η βασική τους πεντάδα σημειώνει 34,5 πόντους μ.ό., έχοντας ποσοστό 31% εντός πεδιάς. Ο Frye, μόνο, έχει σε δύο αγώνες 2/20 σουτ.





ΠΗΓΗ : nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου