Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 71-66



Παρ΄ότι φάνηκε να βρίσκεται σε... διακοπές ο Παναθηναϊκός επικράτησε 71-66 της Μπάμπεργκ μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική της α' φάσης της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός δεν θύμισε σε κανένα σημείο του αγώνα, τον καλό του εντός έδρας εαυτό και λίγο έλειψε η Μπάμπεργκ να κερδίσει και πάλι τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Οι "πράσινοι" φάνηκε να βρίσκονται ήδη σε... διακοπές Χριστουγέννων καθώς το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και δεν κατάφεραν να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που αψήφησε το εορταστικό των ημερών και βρέθηκε στο ΟΑΚΑ.

Για μία ακόμα φορά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας του. Κι αυτό γιατί πέτυχε καθοριστικά σουτ αλλά και γιατί ήταν πολύ σοβαρός στις επιλογές του. Πολύ καλός ήταν και ο Καϊμακόγλου πάντως ο οποίος πέτυχε και το τρίποντο στο τέλος γυρνώντας την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Ανεξαρτήτως πάντως της εικόνας που παρουσίασε, η ομάδα του Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Β' όμιλο με 7 νίκες και 3 ήττες και πλέον περιμένει τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα γίνει την Τετάρτη 28/12 για το TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους... συνήθεις Διαμαντίδη, Σάτο, Σμιθ, Καλάθη και Μπατίστ, ωστόσο δεν μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ να χτυπήσει την Μπάμπεργκ, κάτι που τελικά εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί.

Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε με 0-8 κι έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0/8 σουτ εντός παιδιάς, ενώ το πρώτο του καλάθι πέτυχε ο Διαμαντίδης στο 4' μειώνοντας σε 2-8. Κι αν περίμενε κανείς ότι οι "πράσινοι" θα αντιδρούσαν, όντως συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο Νικ Καλάθης με τρίποντο ισοφάρισε σε 12-12, όμως η Μπάμπεργκ έτρεξε άλλο ένα σερί 7-0 και ξέφυγε με 12-19. Τα τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς δεν μπορούσαν να αναστρέψουν την κατάσταση και τελικά το 12-22 έγραψε ο Τζένκινς με βολές που μέτρησαν για τρεις πόντους καθώς υπήρξε παρεμβολή από παίκτη του Παναθηναϊκού.

Προβληματισμός και κακή επίθεση

Τα 2/16 σουτ δύο πόντων του Παναθηναϊκού, η μία ασίστ αλλά και τα λιγότερα ριμπάουντ (10-13) προκάλεσαν τον προβληματισμό τόσο του Ομπράντοβιτς όσο και του κόσμου που βρίσκονταν στις εξέδρες. Στη β' περίοδο ο Βουγιούκας μείωσε σε 20-27 και στη συνέχεια η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 10 πόντους.

Με τους Τάκερ και Ρόμπερτς η Μπάμπεργκ προηγήθηκε με 22-31 στο 15ο λεπτό με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει κυρίως επιθετικό πρόβλημα, αλλά και στην άμυνα να μην είναι πολύ καλός, αφήνοντας κενά που εκμεταλλεύονταν οι φιλοξενούμενοι.

Από το 22-34 με το οποίο ξέφυγε η ομάδα του Φλέμινγκ, οι "πράσινοι" πλησίασαν στους 6 (28-34), όμως και πάλι βρήκαν λύσεις οι Γερμανοί προκειμένου να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε κάποιες ευκαιρίες να μειώσει και τελικά έφυγε για τα αποδυτήρια στο -8 (30-38).



Ξέσπασμα και προσπέρασμα στο 25'

Εκπληκτικό ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό ο οποίος μπήκε... αγνώριστος στο παρκέ στην επανάληψη. Με σερί 7-0 σε 1.25'' μείωσε σε 37-38 και υποχρέωσε τον προπονητή της Μπάμπεργκ, Κρις Φλέμινγκ να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.

Στο 26' ο Καλάθης χάρισε στον Παναθηναϊκό το δεύτερο προσπέρασμά του στο παιχνίδι με βολές (45-44) κι από εκεί κι έπειτα το ματς έγινε ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Σε κάθε καλάθι της ομάδας του Ομπράντοβιτς δινόταν άμεσα η απάντηση με αποτέλεσμα το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια.

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έγραψε το 56-53 με το οποίο ολοκληρώθηκε το γ΄δεκάλεπτο, όμως η ομάδα του αντιμετώπιζε πρόβλημα συγκέντρωσης. Βεβιασμένες ενέργειες και πολλά λάθη κρατούσαν την Μπάμπεργκ μέσα στο ματς.

"Καθάρισε" στο τέλος έστω και με άγχος

Με τους Βουγιούκα (58-53) και Γιασικεβίτσιους (60-55) ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +5, όμως ούτε και τότε κατάφερε να ξεφύγει. Οι "πράσινοι" είχαν αλλού το μυαλό τους (σ.σ. βλέπε διακοπές) και τελικά η Μπάμπεργκ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ στο 35' μετά από βολές του Ρόμπερτς (62-63).

Ένα λάθος του Καλάθη και ένα άστοχο δικό του τρίποντο κράτησαν τον Παναθηναϊκό για κανά δίλεπτο στους 62 πόντους, μέχρι που τελικά στα 2.31'' πριν το τέλος του αγώνα ο Διαμαντίδης με βολές έγραψε το 64-63. Στο 38' ο Μπατίστ έκανε το 66-63 όμως ο Ρόμπερτς με τρίποντο έκανε το 66-66.

Η άμεση απάντηση του Καϊμακόγλου από τα 6.75μ. (69-66) σε συνδυασμό με την αφύπνιση του κόσμου, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ο Σάτο με κάρφωμα στο τέλος έγραψε το τελικό 71-66.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 30-38, 56-53, 71-66

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Σάτο 9(1), Πατ Καλάθης, Διαμαντίδης 14(2), Βουγιούκας 12, Καλάθης 7(1), Κυρίτσης, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 11(1), Γιασικεβίτσιους 6.

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Σούπουτ 11(2), Τάντα 5(1), Τζένκινς 6(1), Πλάις 9, Ρόμπερτς 11(2), Γιάκομπσεν 2, Τάκερ 10, Γκαβέλ 3(1), Σλότερ 9.





ΠΗΓΗ : www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου