Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

"Κάποιοι τους όπλισαν τα χέρια"


Επίθεση Ολυμπιακού σε Παναθηναϊκό για τον Καλόπουλο

Με οξύτατη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρεί ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον διαιτητή Καλόπουλο τον Παναθηναϊκό. Αιχμές και για την στάση της Πολιτείας.

Η αναμέτρηση ΑΕ Ποντίων-Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας που διεξήχθη την Τρίτη 20/12 στιγματίστηκε από την από την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο γήπεδο λίγο πριν τη λήξη με σκοπό να επιτεθεί στον διαιτητή του ματς Δημήτρη Καλόπουλο.

Μία ημέρα μετά η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται τόσο στην Πολιτεία όσο- κυρίως- στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Η διοίκηση των ερυθρολεύκων υπογραμμίζει την σιωπή των αρμόδιων φορέων για το περιστατικό, ενώ θεωρεί ουσιαστικά ηθικό αυτουργό το τριφύλλι καταγγέλοντας ότι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήθελαν να χτυπήσουν τον Δημήτρη Καλόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Θεωρήσαμε σωστό να περιμένουμε τις αντιδράσεις των αρμοδίων (Γ.Γ.Α., Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Σούπερ Λίγκ) προτού κάνουμε οποιαδήποτε τοποθέτηση σχετικά με την οργανωμένη και μεθοδευμένη επίθεση κατά Έλληνα διαιτητή, που έγινε χθες στον αγώνα Κυπέλλου των Ποντίων Κατερίνης και της Ξάνθης.

Δυστυχώς όμως η ύποπτη και επιλεκτική σιωπή όλων, μας αναγκάζει να προβούμε στην παρακάτω ανακοίνωση:

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει καταγγείλει δημοσίως και επισήμως τη συστηματική προσπάθεια της Διοίκησης της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αλλά και «κύκλων» της, οι οποίοι κατά καιρούς την υποκαθιστούν, να εκφοβίσουν και να επηρεάσουν διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου με μοναδικό σκοπό τη χειραγώγηση των αποφάσεων τους. Δυστυχώς οι αρμόδιες αρχές τότε κώφευσαν επιδεικτικά.


Χθες όμως διαπίστωσαν όλοι τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής, όταν δεκάδες «κουκουλοφόροι», οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αθήνα καθόλα έτοιμοι, και οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη και σαφέστατη οπαδική ταυτότητα, επιτέθηκαν με άθλιο και δολοφονικό τρόπο κατά διαιτητή σε αγώνα ομάδων από τη Βόρεια Ελλάδα. Κάποιοι όπλισαν τα χέρια των χθεσινών φυσικών αυτουργών, κάποιοι τους έδωσαν το ηθικό σθένος και έρεισμα για να το πράξουν. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της άθλιας επίθεσης και φυσικοί αυτουργοί της προσπάθειας δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μαζί με τους «κουκουλοφόρους» τους. Η μη αντίδραση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έστω και με τη μορφή μας λεκτικής καταδίκης προφανώς και δεν εκπλήσσει κανέναν, είναι φυσική συνέχεια της μέχρι σήμερα τακτικής της. Άλλωστε τα οπαδικά Μ.Μ.Ε. έσπευσαν από πρωί να επικροτήσουν σχεδόν την «απόδοση δικαιοσύνης» από τους κουκουλοφόρους.

Αντίθετα, αυτό που μας εκπλήσσει είναι η εκκωφαντική σιωπή των αρμόδιων πολιτειακών φορέων, οι οποίοι μετά την ανοχή τους στη πολύμηνη προσπάθεια δημιουργίας του κλίματος τρομοκρατίας, δε δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία αντίστοιχη με την αναγκαιότητα της περίστασης αλλά και με αυτή που επέδειξαν στο παρελθόν.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. ο Γ.Γ.Α. και όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν ευθέως τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και να κινήσουν τις διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και στους ηθικούς αυτουργούς, υπό την επήρεια των οποίων, σε τελευταία ανάλυση, έδρασαν οι «κουκουλοφόροι».
ΠΗΓΗ : www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου