Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Υπέγραψε την «καταδίκη» του

Δεν πρόκειται να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του φετινή περιπέτεια» ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» έχασε με 81-76 από τη Ρίγα στο κλειστό της Πυλαίας, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Euro Cup και έμεινε εκτός συνέχειας της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ασχέτως τι θα συμβεί στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σολέ στη Γαλλία.





Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν με κοντά δέκα πόντους στην πρώτη περίοδο, όμως, στη συνέχεια, άρχισαν να «κυνηγούν» τους Λετονούς που ξέφυγαν και με διψήφια διαφορά και δεν έχασαν τη νίκη, ακόμα και στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, όμως η άστοχη βολή του Καλαμπόκη χάρισε οριστικά τη νίκη στους φιλοξενούμενους. 

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε «φουριόζος» κα κατάφερε να προηγηθεί με 8-0, έχοντας σε καλή μέρα τους Αμερικανούς του και τον Ντικούδη και κρατούσαν ένα σταθερό +7 με +8 στη συνέχεια. Αυτοί, μέχρι το 4.10, όταν από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Λετονοί έκαναν ένα συνολικό επιμέρους σκορ 11-4 και ισοφάρισαν, κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Τελικά, οι Καλαμπόκης, Καλλές και Γκόρι βοήθησαν να λήξει το δεκάλεπτο στο +1 για τους γηπεδούχους. 

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα τριών και τεσσάρων πόντων μέχρι το 8.07. Εκεί, ένα σερί 8-0 των Λετονών τους έφερε στο +4, χάρη στους Γιαννισένοκς και Μίλατζ και, στη συνέχεια, η Ρίγα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, το οποίο και αύξησε σταθερά, από +5 σε +6 , σε +7 και έφτασε τα +9 με τον Μπέρζινς, 47’’ πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε στο -7 για τον «Δικέφαλο», χάρη στον Στίγκερς. 

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα 4-0 σερί βοήθησε τον «Δικέφαλο» να μειώσει στους τρεις πόντους, όμως οι Λετονοί συνέχισαν να διατηρούν ένα +4 με ένα +5 με τους Μπέρτανς και Μίλατζ. Στο 4.02, ένα σερί 9-0 της Ρίγα της έδωσε ένα +12, χάρη στα «ξεσπάσματα» των Πέρι, Γιαννισένοκς και Μπέρζινς. Ο Γκόρι έριξε σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά, όντας ο μοναδικός που έχει σωστές επιλογές για τον «Δικέφαλο» σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ένα συνολικό επιμέρους σκορ 6-2 έφερε στο -6 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. 

Στην τέταρτη περίοδο, οι Λετονοί κατάφεραν να φτάσουν στο +8 στο 8.52, όμως ένα 4-0 του «Δικεφάλου» με τους Γκόρι και Ντικούδη έφερε το -4. Ένα νέο σερί 3-0 της Ρίγα έφερε το +7 και, από εκεί και έπειτα, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο -2 δύο φορές, χάρη στους Γκόρι και Γκίντενς. Ο Μπέρζινς έκανε το 70-74, ο Καλαμπόκης ευστόχησε σε δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει και έκανε το 72-74. Ο Καβαλιάουσκας έκανε το 72-76 και ο Καλαμπόκης μείωσε με έμμεσο τρίποντο στον ένα πόντο. Ο Μίλατζ έκανε το 75-77 και ο Καλαμπόκης ευστόχησε στη μια από τις δύο βολές. Ο Γιαννισένοκς έκανε το 76-79 και ο Μίλατζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ : www.sport-fm.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου