Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε ο Ελευθερόπουλος


Την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του έκανε γνωστή ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μέσω ανακοίνωσης που έστειλε στον Τύπο. Σε αυτή ο 34χρονος τερματοφύλακας αναφέρεται στα γεγονότα με τα στημένα παιχνίδια τα οποία όπως αναφέρει «πάγωσαν ένα μεγάλο κομμάτι» από την αγάπη του για το άθλημα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει την ενασχόλησή του με το άθλημα με κάποια άλλη ιδιότητα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ανέκαθεν θεωρούσα την επιλογή της στιγμής που θα βάλει τέλος στην καριέρα του ένας αθλητής πιο σημαντική ακόμα κι απ' την ίδια του την καριέρα. 

Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω. 

Όσα έγιναν αυτό το καλοκαίρι "κατάφεραν" να παγώσουν ένα μεγάλο κομμάτι απ' την αγάπη μου γι αυτό κι επειδή, παρά τον επαγγελματισμό μου, το συναίσθημα πάντα με καθοδηγούσε, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο μου ως ποδοσφαιριστής. Ό,τι παραμένει μέσα μου ζωντανό θέλω να το κρατήσω άφθαρτο, ώστε να συνεχίσω να ζω αργότερα στο μαγικό κόσμο των γηπέδων με κάποια άλλη ιδιότητα. 

Αισθάνομαι ευλογημένος που για είκοσι χρόνια έκανα επάγγελμα το πάθος μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους περισσότερους από τους συμπαίκτες, προπονητές, προέδρους και γιατρούς, όλους τους φροντιστές και φυσικοθεραπευτές που συνεργάστηκα και φυσικά τον κόσμο που με στήριξε σε όλες μου τις στιγμές. 
.....ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ..... 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος» 

Βιογραφικό: 

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 1994-95 προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα, ενώ την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Προοδευτική, με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στη Β΄ Εθνική. 

Επέστρεψε στον Ολυμπιακό για 8 σεζόν , κατακτώντας 7 πρωταθλήματα. 

Έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 29 Σεπτεμβρίου 1996 στον αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός: 0-1. 

Ήταν βασικό μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που έφτασε ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999. 

Ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1998. Επίσης, το 1999 κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών. 

Το 2003 χάνει τη θέση του στον Ολυμπιακό, ενώ το τελευτάιο του ματς με την Εθνική ομάδα των ανδρών είναι η βαριά ήττα με 5-1 από τη Φιλανδία το 2001 στο πρώτο ματς του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο. 

Το 2004 κάνει το βήμα για το εξωτερικό, και συγκεκριμένα για την Ιταλία. Έμεινε πέντε σεζόν, ως το 2009, και αγωνίστηκε σε τρεις ομάδες του Καμπιονάτο: Μεσίνα, Άσκολι και Σιένα. Το 2005 αποκτήθηκε από τη Μίλαν, αλλά μετά τη θερινή προετοιμασία και τα φιλικά του καλοκαιριού δόθηκε δανεικός στη Ρόμα για μία σεζόν, χωρίς να αγωνιστεί σε κανένα ματς πρωταθλήματος, παρά μόνο σε αγώνες κυπέλλου. 

Το 2009 επιστρέφει στην Ελλάδα και αγωνίζεται για μία σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την επόμενη χρονιά παίζει στον Ηρακλή ενώ από το καλοκαίρι και μετά φόρεσε τη φανέλα του Πανιώνιου.




ΠΗΓΗ :www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου