Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σόκαρε ο τσακωμός Durant-Westbrook!


Γιατί οι δυο σταρ των Thunder έφτασαν κυριολεκτικά μια ανάσα πριν πιαστούν στα χέρια, τι δήλωσε ο Durant και για ποιους λόγους ο Westbrook είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη που χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Λένε πως ακόμη και στα καλύτερα σπίτια υπάρχουν προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί. Τρανό παράδειγμα στο ΝΒΑ οι Oklahoma City Thunder, μια ομάδα που ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο, έχει φτιάξει την δική της αγωνιστική ταυτότητα και αποπνέει υγεία εδώ και μια τριετία. Ακόμη κι έτσι, η ομάδα του Scott Brooks έχει τα δικά της προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα με τους Grizzlies.

Στη διάρκεια της τρίτης περιόδου ο Russell Westbrook πάσαρε στην περιφέρεια, όμως ο ελεύθερος Thabo Sefolosha δίστασε να σουτάρει και προτίμησε την πάσα. Ο play maker των Thunder "τρελάθηκε" από την απόφαση του Ελβετού, με αποτέλεσμα να αρχίσει να του φωνάζει "σούταρε την διαολεμένη μπάλα". Η έκρηξη του Westbrook χτύπησε άσχημα σε όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση, με τον Brooks να καλεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα time out, στο οποίο τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο.

Ο Sefolosha ζήτησε από τον 23χρονο συμπαίκτη του να ηρεμήσει, όμως εκείνος ήταν ακόμη θυμωμένος. Κάπου εκεί μπήκε στη μέση ο Kevin Durant, με τον Westbrook να αντιδράει ακόμη χειρότερα απέναντι στον καλό του φίλο και ηγέτη των Thunder. Οι δυο αθλητές φιλονίκησαν σε πολύ έντονο ύψος και παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, γεγονός που αποτράπηκε από το προπονητικό τιμ. Λίγο αργότερα ο Westbrook επέστρεψε στο παρκέ, με τον Durant να τον χτυπάει φιλικά στο κεφάλι και το επεισόδιο να λήγει εκεί.


Ο απόφοιτος του UCLA βρέθηκε στην χειρότερη βραδιά της επαγγελματικής του καριέρας. Τελείωσε το ματς με 0/13 σουτ, έκανε τέσσερα λάθη και συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις απέναντι στους Grizzlies, απέναντι στους οποίους παθαίνει κάτι ανεξήγητο!

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Westbrook είναι χολωμένος επειδή δεν έχει υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου, όμως η ουσία είναι πως πρόκειται για παίκτη που δεν μπαίνει σε καλούπι. Ο Brooks προσπαθεί να του αφήνει όση περισσότερη ελευθερία γίνεται, αν και πολλές φορές ο νεαρός guard σουτάρει ασταμάτητα αδιαφορώντας για τους συμπαίκτες του που με τη σειρά τους κάνουν τα... στραβά μάτια στα καμώματά του.

Ο Kevin Durant, πάντως, έσπευσε να ρίξει τους τόνους, δίνοντας τη δική του εξήγηση για το περιστατικό που κλώνισε από το πουθενά την ομάδα του. "Κάποιες φορές θα διαφωνήσουμε, αυτό είναι λογικό" δήλωσε ο σταρ των Thunder και πρόσθεσε: "Παρόλα αυτά τον στηρίζω 110% και ξέρω ότι κάνει κι αυτός το ίδιο. Οταν επιστρέψαμε στο παρκέ όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Είμαστε οι πρώτοι που πηγαίνουν στο γήπεδο καθημερινά και οι τελευταίοι που φεύγουν, θέλουμε να κερδίζουμε και επειδή είμαστε ακόμη νεαροί, μερικές φορές το παρακάνουμε. Αυτό είναι και τίποτα περισσότερο".

Για την ιστορία, ο Westbrook δεν ήταν διαθέσιμος προς τους εκπροσώπους του τύπου, προφανώς γιατί οι παράγοντες των Thunder προτίμησαν να τον καλύψουν σε μια στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω του.


ΠΗΓΗ : nba.sport24.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου