Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Preview: Central Division


Οι Chicago Bulls ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν και φέτος στην Central Division παλεύοντας με τους ανανεωμένους Pacers και τους Bucks που αναζητούν την επιστροφή τους στα playoffs.

Την περσινή χρονιά οι Bulls ήρθαν σχεδόν από το πουθενά. Φέτος όμως τους περιμένουν όλοι με… ανοιχτές αγκάλες. Μαζι τους οι Pacers, που ειδικά στα περσινά playoffs έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες για κάτι καλό, αλλά και οι Bucks, που με την προσθήκη του Stephen Jackson μοιάζουν έτοιμοι να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην πρώτη οχτάδα της Ανατολικής περιφέρειας.

Δειτε επισης τα  preview της southeast της atlantic της northwest της southwest και της pacific

Chicago Bulls



Τι έκαναν πέρυσι: Μια σεζόν καλύτερη πέρα από κάθε προσδοκία. Ηρθαν από το πουθενά για να “κλέψουν” το καλύτερο ρεκόρ (62-20) σε όλο το ΝΒΑ από τους San Antonio Spurs (61-21) στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, ενώ η πορεία τους στα playoffs σταμάτησε τους τελικούς της Ανατολής όπου αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Miami Heat.

Ο προπονητής: Από την πρώτη του κιόλας σεζόν στον πάγκο των Bulls ο Tom Thibodeau τους μετέτρεψε στην καλύτερη αμυντική ομάδα του πρωταθλήματος και ανταμείφθηκε με το βραβείο του προπονητή της χρονιάς. Επόμενο βήμα λογικά για τον ίδιο και για τους “ταύρους” θα είναι η διεκδίκηση του τίτλου.

Ο σταρ: Ως MVP της περασμένης σεζόν ο Derrick Rose θα ηγηθεί και πάλι των Bulls ελπίζοντας πως θα έχει περισσότερη βοήθεια σε σχέση με πέρυσι. “Απογείωσε” το Chicago με τις εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο όμως στην post season δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα μόνος του απέναντι στους Heat κάτι που σίγουρα φέτος θα θέλει να αλλάξει.

Το κλειδί: Ο Carlos Boozer ξεκίνησε τραυματίας πέρυσι τη χρονιά και δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να δείξει ελάχιστες φορές τις πραγματικές του δυνατότητες. Με τον καλό Boozer στο παρκέ οι Bulls φέτος θα είναι ακόμα πιο δυνατοί και φυσικά θα κοιτάξουν στα μάτια το Miami.

Τα νέα πρόσωπα: Η απόκτηση του Richard Hamilton ήταν το κομμάτι που έλειπε την περασμένη σεζόν από τους “ταύρους”. Η έλλειψη αξιόπιστης λύσης στη θέση του σούτινγκ γκαρντ στους στοίχισε πάρα πολύ στους τελικούς της Ανατολής, αφού όταν ο Rose εγκλωβιζόταν από την άμυνα των Heat δεν υπήρχε άλλος παίκτης που να μπορούσε να σκοράρει από την περιφέρεια με συνέπεια. Ο “Rip” όμως είναι ο πλέον κατάλληλος για μια τέτοια αποστολή.

Πλεονεκτήματα: Με εξαίρεση την προσθήκη του Hamilton και την αποχώρηση του Keith Bogans το Chicago είναι η ίδια ακριβώς ομάδα με πέρυσι, Γεμάτοι πλέον σε όλες τις θέσεις οπότε η λογική λέει πως οι Bulls τουλάχιστον θα είναι το ίδιο καλοί με την περασμένη σεζόν.

Μειονεκτήματα: Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν . Το μόνο που μπορεί να χαλάσει την εξαιρετική χημεία της ομάδας του Tom Thibodeau είναι κάποιος τραυματισμός όπως οι περσινοί των Carlos Boozer (έχασε 23 αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν), Joakim Noah (έπαιξε μόλις σε 48 παιχνίδια στην κανονική περίοδο) και Omer Asik (χτύπησε στα playoffs και τέθηκε οριστικά εκτός μάχης).  

           
Indiana Pacers







Τι έκαναν πέρυσι: Το 37-45 με το οποίο ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο ήταν αρκετό για τους βάλει στα playoffs ως 8ους στην Ανατολή. Το ότι ζόρισαν τους Bulls στον πρώτο γύρο των playoffs ήταν θετικό για την ομάδα όμως δύσκολα θα απέφευγαν το τελικό αποτέλεσμα (4-1) της σειράς που τους άφησε εκτός συνέχειας.

Ο προπονητής: Ο Frank Vogel διαδέχτηκε τον προσωρινά τον Jim O’Brien στα μέσα της περασμένης σεζόν, αλλά αφού κατάφερε να οδηγήσει τους Pacers στα playoffs το καλοκαίρι πήρε μόνιμα τη θέση του πρώτου προπονητή. Ο Larry Bird θεωρεί πως είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την Indiana σε μια νέα καλύτερη εποχή και ο ίδιος φιλοδοξεί να τον δικαιώσει ξεκινώντας από φέτος κιόλας.

Ο σταρ: Οι Pacers περιμένουν από τον Danny Granger να πιάσει ξανά τα νούμερα (25.8 πόντοι, 40.4% στα τρίποντα) του 2009 όταν είχε κληθεί στο All Star Game ώστε να μπορέσουν να γίνουν άμεσα υπολογίσιμη δύναμη στην ανατολική περιφέρεια. Παρότι η επιθετική του παραγωγή πέρυσι έπεσε στους 20.5 πόντους ανά αγώνα ο 28χρονος φόργουορντ παραμένει ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά για την Indiana.

Το κλειδί: Εάν ο νεοαποκτηθείς David West πιάσει ταους γνωστούς αριθμούς  του στην επίθεση οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται κοντά στους 20 πόντους ανά αγώνα τότε η παρουσία του θα ανεβάσει αυτόματα κατά ένα επίπεδο τους Pacers.

 Τα νέα πρόσωπα: Ο West δεν είναι ο μόνος καινούργιος στην Indiana, αφού και ο George Hill είναι φετινό απόκτημα από τους Spurs. Μόνο τη δουλειά που έκανε στο San Antonio, όπου είχε περίπου 12 πόντους μέσο όρο, να κάνει οι Pacers θα είναι υπερευχαριστημένοι και θα έχουν μια ακόμα πολύ καλή λύση στην περιφέρεια τους.

Πλεονεκτήματα: Ο βασικός κορμός της ομάδας προϋπήρχε από την περσινή σεζόν και μάλιστα είναι απόλυτα νεανικός, καθώς οι Darren Collison (24 ετών), Roy Hibbert (25 ετών), Paul George (21 ετών) και Tyler Hansbrough (26 ετών) συμπληρώνουν ιδανικά τον Granger (28 ετών) που είναι ο μεγαλύτερος της παρέας.

Μειονεκτήματα: Εάν ο Hibbert και ο Hansbrough δεν παρουσιαστούν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά τότε οι Pacers δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα κάτω από τα καλάθια.


Milwaukee Bucks



Τι έκαναν πέρυσι: Παρά τρεις νίκες θα έμπαιναν στα playoffs αντί για τους Pacers όμως το 35-47 με το οποίο τελείωσαν την κανονική περίοδο δεν αρκούσε για τους δώσει μια θέση στην postseason.

Ο προπονητής: Ο Scott Skiles έχει μάθει την ομάδα του να παίζει εξαιρετική άμυνα, αλλά αυτό δεν της φτάνει για να κερδίζει σταθερά. Φέτος θα επιχειρήσει να βρει τη σωστή χημεία ανάμεσα στην περιφέρεια και την φροντ λάιν στην επίθεση ώστε να επιτευχθεί ο συνδυασμός που θα οδηγήσει τους Bucks ξανά στα playoffs.

Ο σταρ: Ο Brandon Jennings έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο ηγέτης του Milwaukee, που περιμένει να ξαναδεί τον παίκτη που στα πρώτα παιχνίδια της καριέρας του στο ΝΒΑ πριν από τρία χρόνια τρομοκρατούσε κάθε αντίπαλη άμυνα.

Το κλειδί:  Εάν ο Andrew Bogut καταφέρει να παραμείνει απόλυτα υγιής οι Bucks μπορούν να έχουν βλέψεις για κάτι καλύτερο από το να παλέψουν για μια θέση στα playoffs καθώς η καλή παρουσία του Αυστραλού σέντερ τους εγγυάται διψήφια νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ, αλλά και σχεδόν τρία μπλοκ σε κάθε παιχνίδι.    

Τα νέα πρόσωπα: O Stephen Jackson είναι η σημαντικότερη προθήκη που έκαναν στο ρόστερ τους οι Bucks οι οποίοι αναμένεται να πάρουν σημαντική βοήθεια και από τον Mike Dunleavy Jr. που ήρθε ως ελεύθερος από τους Pacers. Επίσης η απόκτηση του Beno Udrih από τους Kings θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην περιφέρεια τους.

Πλεονεκτήματα: Το να έχεις την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μετά τους Bulls και τους Celtics δεν είναι λίγο πράγμα. Οι Bucks θα συνεχίσουν να ποντάρουν πολλά στην αμυντική λειτουργία τους ελπίζοντας πως φέτος θα τους αποφέρει περισσότερες νίκες.

Μειονεκτήματα: Αν δεν βάλεις τη μπάλα στο καλάθι δεν κερδίζεις όσο καλή άμυνα και αν παίζεις. Τα “ελάφια” πέρυσι είχαν τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και αυτό συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους το οποίο ελπίζουν πως θα λύσουν με την παρουσία του Stephen Jackson.



Detroit Pistons










Τι έκαναν πέρυσι: Με 30 νίκες και 52 ήττες έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός playoffs.

Ο προπονητής: Μετά από έναν χρόνο στο τεχνικό επιτελείο των Boston Celtics ο Lawrence Frank επιστρέφει σε ρόλο πρώτου προπονητή για να βγάλει τους Pistons από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί την τελευταία διετία. Παλιότερα είχε οδηγήσει τους Nets σε τέσσερις σερί παρουσίες στην post season και σίγουρα μπορεί να κάνει το ίδιο μελλοντικά και με το Detroit, αφού χρειάζεται πολύ δουλειά για να διορθωθεί η κατάσταση.

Ο σταρ: Ο Tayshaun Prince μαζί με τον Ben Wallace είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν απομείνει στους Pistons από την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα πριν από εφτά χρόνια. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα πώς να βοηθήσει τα “πιστόνια” να ανακάμψουν και γι’ αυτό πριν από λίγο καιρό ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Το κλειδί: Εάν επιτέλους ο Ben Gordon καθιερωθεί ως βασικός υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε τον στυγνό “δολοφόνο” πίσω από τη γραμμή του τριπόντου που φορούσε τη φανέλα των Bulls πριν μερικά χρόνια. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο οι Pistons θα έχουν κάνει μια απίστευτη εσωτερική μεταγραφή και θα έχουν κάνει το πρώτο βήμα για μια καλύτερη πορεία.

Τα νέα πρόσωπα: Ο rookie Brandon Knight προορίζεται για μελλοντικός ηγέτης των Pistons, αλλά δεν αποκλείεται να αφήσει από φέτος το στίγμα του στην ομάδα. Ο Kyle Singler πάλι προτίμησε να περάσει τη σεζόν στην Ευρώπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να ενταχτεί αργότερα στα “πιστόνια”.

Πλεονεκτήματα: Η παραμονή του Prince και του Rodney Stuckey έδωσε στον Frank τα δυο βασικά συστατικά για το “χτίσιμο” μιας καινούργιας ομάδας, αφού από την απόδοση τους θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο ποσοστό το πόσες νίκες θα κάνουν οι Pistons.

Μειονεκτήματα: Τα “πιστόνια” φέτος θα “χτιστούν” από την αρχή οπότε είναι λογικό να παρουσιαστούν  διάφορα προβλήματα ομοιογένειας και χημείας μεταξύ των παικτών κατά τη διάρκεια της σεζόν.


Cleveland Cavaliers



Τι έκαναν πέρυσι: Μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας τους, καθώς έπεσαν από το 61-21 του 2010 στο 19-63 που τουλάχιστον τους απέφερε το νούμερο ένα στο draft.

Ο προπονητής: Ο Byron Scott έχει το πιο δύσκολο έργο από κάθε άλλο προπονητή στο ΝΒΑ. Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος καλείται να οδηγήσει την ομάδα στην μετά LeBron James εποχή παρουσιάζοντας μια σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα.

Ο σταρ: Ετσι όπως είναι τα πράγματα στο Cleveland ο Antawn Jamison θα είναι αυτός που θα αναλάβει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μέχρι ο Kyrie Irving να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Το κλειδί: Λογικά ο Kyrie Irving από την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην από πάνω  κατηγορία, όμως προς το παρόν η πορεία των Cavs θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα το νούμερο ένα του draft θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΝΒΑ.

Τα νέα πρόσωπα: Ο Omri Casspi αποτελεί το κορυφαίο φετινό μεταγραφικό απόκτημα των Cavaliers που περιμένουν ότι θα τους βοηθήσει αρκετά με το πολύ καλό του περιφερειακό σουτ. Ο Tristan Thompson ήταν νούμερο τέσσερα στο draft όμως ακόμα κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Πλεονεκτήματα: Το μόνο ίσως θετικό στοιχείο που μπορεί να βρει κανείς στους Cavs είναι το ότι θα “χτίσουν” την ομάδα γύρω από έναν παίκτη (Kyrie Irving) που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι ένας από τους κορυφαίους πλέι μέικερ του ΝΒΑ.

Μειονεκτήματα: Το “πάντρεμα” των παλιότερων παικτών με τους δυο ελπιδοφόρους rookies δύσκολα θα έχει άμεσα αποτελέσματα, οπότε οι φίλαθλοι του Cleveland δεν θα πρέπει να έχουν πολλές απαιτήσεις για τη φετινή σεζόν.






ΠΗΓΗ  :  nba.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου